Nieuwe voorstelling

DAMES EN HEREN Een ànder Theatergezelschap uit Schimmert, presenteert het toneelstuk “Eclipsed” van Patricia Burke Brogan naar een vertaling van Karen Vandevelde.

“Eclipsed” wordt door zeven dames gespeeld en laat de geschiedenis van de jaren 1960 uit Ierland zien. Rondom deze jaren werden jonge meiden, die “onzedig” gedrag vertoond hadden, tewerkgesteld in de wasserij van een klooster.

Hier moesten zij, onder het toeziend oog van enkele nonnen, hun “boete’ doen. Patrica is zelf werkzaam geweest in een van de vele kloosters in Ierland. Tijdens het novice zijn, kwam zij tot de ontdekking dat het leven in een klooster niet voor haar bestemd was.

“Eclipsed” als betekenis van verduisteren.

Heel mooi schrijft Patricia over de liefdevolle verhouding tussen de meiden, hun verlangen naar wat hun zo dierbaar is, hun pogingen om toch nog iets van het leven te maken. Steeds gebukt onder het  harnas van de nonnen, brengen zij in dit stuk toch een ode aan Elvis Presley.

De “droom man” van eenieder die jong is geweest. Zo ook voor de vijf meiden in de wasserij. Treffend in dit toneelstuk is de lichtheid waarmee Patricia het toneelstuk benaderd heeft en zodoende deze vijf meiden een groot podium geeft.

Als eerste gezelschap in Nederland hebben wij de rechten gekregen om dit aparte toneelstuk voor u op te voeren.

Welkom bij “Eclipsed”.

De productie wordt mede mogelijk gemaakt door: De Gemeente Beekdaelen, Het Boerderijmuseum Schimmert, Café ’t Weverke Schimmert. 

Heel hartelijk dank hiervoor.

Onze voorstelling “ECLIPSED” gaat van start. 
Een verhaal over verbondenheid en vriendschap onder moeilijke omstandigheden. 
Gebaseerd op ware gebeurtenissen in Ierland rond de jaren 1960.
Voor het eerst in Nederland te zien. De rechten zijn toegekend.

Op vrijdag 16 juni 2023 in Theater Karroessel, Jupiterstraat 35 te Geleen om 20.00 uur, reserveren via www.karroessel.nl , als onderdeel van Festival Spectaculo.
Zondag 25 juni 2023 op locatie bij Kasteel Terborgh, 
Heisterbrug te Schinnen om 14.30 uur, reserveren via www.kasteelterborgh.nl
Op vrijdag 30 juni 2023 in Pesthuys Podium, Vijfkoppen 1 te Maastricht om 20.00 uur,Reserveren via www.pesthuyspodium.nl
In Thorn op zondag 30 juli 2023, Openluchttheater Thorn , Hofstraat 10 Thorn om 14.00 uur,
reserveren via www.openluchttheaterthorn.nl
Prijs tickets € 12,50.

Enkele impressies van het repetitieproces.

.